lördag 9 januari 2010

KALLT!

Idag är det himla kallt här! -22,4 grader! Vad tar man på sig då? Jag köpte mig ett par termobyxor på Intersport igår, såna där med blixtlås längs hela benet, men när jag gick hem i -20 kom jag på varför jag inte gilla termobyxor.... Det prasslar när man går! Fast just nu struntar jag i om jag skramlar när jag går - det var ett smart drag för benen gjorde lite mindre ont i går kväll. Visst, en vit jul ville jag ha men nu räcker det! Släpp taget kung Bore!

onsdag 6 januari 2010

God fortsättning!

o allt det där andra som man brukar säga till varandra så här efter helgerna!

Jag vet inte om ni vet, men om ni inte gör det så vill jag tipsa om två jättehärliga handarbetssajter från Usa:

Knitting Daily som har en underbar uppsjö av gratismönster för medlemmar och massor av nyttiga sticktips

och

Daily Chrocheter som har gratis "dagens virkmönster"

klart värda ett besök! Å tänk på att det är inte så svårt att läsa amerikanska mönster. Kolla hos Stickamera där det finns en bra översättningslista. (Garnstudio ska ha en också men jag hittar inte den!) Det är lite skillnad på engelsk och amerikansk terminologi men man klurar ut ganska snabbt vad som menas.

Så, nu är det slut med nöjen och dags för det sista arbetet med inventeringen. Faktiskt är det riktigt kul att se vad som finns i hyllorna och även om sammanställningen tar tid så är jag väldigt nöjd med mitt sortiment! Önskar bara att jag kunde lita mer på kundtillströmmningen och ta hem mer exklusiva garner. Skulle vilja fylla på av Nystas sortiment av Debbie Bliss men det är dyra garner och jag vet inte om Linköpingsborna är beredda att betala vad de kostar. Det borde gå för vad jag vet så klarar sig Garnverket alldeles utmärkt och deras garner ligger i en högre prisklass. Jaja, det är bara att vänta och se vad framtiden har för mig. Tacksam är jag i alla fall för alla de kunder som hittat till mig under december och alla glada och värmande kommentarer om min Barbafamilj! Tack allihop! och tack alla ni andra som uppmuntrar mig med kommentarer! God fortsättning!